SYMMETRICA – dublarea capacității de producție și investiții de peste 33 mil. € în ultimii 5 ani

În ultimii 5 ani, compania a alocat un buget total de peste 33 de milioane de euro pentru investiții noi

De la înființarea companiei și până în prezent, investițiile finalizate Symmetrica au depășit, în total, 57 de milioane de euro

Suceava, 30 mai 2023        

Symmetrica a realizat, în ultimii 5 ani, investiții totale de peste 33 de milioane de euro, extinzându-și prezența cu noi unități de producție la nivel național și modernizându-le permanent pe cele existente în portofoliu. Acest lucru a dus, astfel, și la o dublarea a capacității totale de producție în perioada 2017 – 2023 și la adăugarea de noi categorii de produse în oferta companiei. 

Prima unitate de producție Symmetrica a fost inaugurată în 1999, în zona Suceava (Verești). Însă, un punct de cotitură în dezvoltarea business-ului companiei a avut loc în 2010, când am inaugurat cea de-a doua unitate de producție, în judeţul Iaşi. Începând cu 2010, am luat decizia de a realiza investiții majore, având ca principal scop acoperirea a cât mai mult din suprafața țării, oferirea de produse de calitate și mai ales la prețuri competitive. Dezvoltarea rapidă a companiei și atingerea unui număr de 8 fabrici de prefabricate și o fabrică specializată în prelucrarea de metale, în acest moment, a fost susținută și de decizia de a fabrica, intern, propriile linii de producție pentru o parte dintre unitățile noastre”, a declarat  Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica. 

Potrivit afirmațiilor sale, în ultimii 5 ani, compania a alocat un buget total de peste 33 de milioane de euro pentru investiții noi. Printre acestea se numără inaugurarea a trei unități de producție – în Arad, Doaga (Vrancea) și Solca (Suceava) – dar și retehnologizarea permanentă a celor existente. Mai mult de atât, în 2022 compania a alocat o investiție semnificativă pentru achiziția unității Somaco Holding din Doaga – Mărășești, cu o investiție importantă suplimentară celei amintite mai sus, situată în apropierea uneia dintre fabricile deja existente ale companiei. În acest fel, Symmetrica a creat primul hub tehnologic și de producție al companiei, pe o suprafață totală de 300.000 mp. Pe lângă acesta, în primăvara acestui an compania a extins fabrica din Prejmer, Brașov, rezultând un al doilea hub de producție. 

Privind retrospectiv, de la înființarea companiei și până în prezent, investițiile finalizate Symmetrica au depășit, în total, 57 de milioane de euro. Mai mult de atât, pentru acest an avem deja programate investiții importante”, a mai spus Sebastian Bobu. 

Potrivit afirmațiilor sale, poziționarea strategică a celor unități de producție în puncte cheie pe harta României, asigură prezența Symmetrica în peste 80% din toate zonele geografice ale țării. 

Investițiile constante ale companiei au dus, în ultimii 5 ani, la o dublare a capacității totale de producție. Astfel, la nivelul lui 2017, Symmetrica realiza cca. 2,8 milioane de mp/ml de produse, pentru ca în acest moment capacitatea totală de producție să fie de 6 milioane mp / ml. 

“Curajul de a investi constant ne-a asigurat, de asemenea, și posibilitatea de a adăuga în portofoliul noi categorii de produse, pe lângă prefabricatele mici. Astfel, în ultimii 2 ani am început să producem și elemente pentru sisteme de canalizare, dar și stâlpi LEA”, a mai afirmat reprezentantul companiei. 

Tehnologia de ultimă generație cu care Symmetrica a echipat noile unități de producție, dar și procesul continuu de retehnologizare al unităților existente au dus și la o creștere constantă a nivelului de calitate al produselor și la posibilitatea de a lansa noi modele de pavele și dale în culori, forme și texturi inedite. Astfel, dacă în 2017, produsele premium Symmetrica Select reprezentau doar 5% din vânzările totale, astăzi acestea au ajuns la 10%. 

Despre Symmetrica
Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori. 
Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012), Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012), Mărășești – Vrancea (2018), Zimandu Nou – Arad (2021), Solca – Suceava (2022).
Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, magazine Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny Market, autostrada Târgu Mureș-Oradea, stadionul Steaua, cartiere rezidențiale, ș.a. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitarea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice în București, Iași, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, etc.  
 

Idei de amenajare

Cu o varietate mare de forme și culori, poți găsi un model care să se potrivească oricărui spațiu.

Află mai multe

Răsfoiește catalogul

Bucură-te de catalogul nostru și inspiră-te din el pentru a crea amenajări deosebite.

Vizualizează online